Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lys lapskaus

Lys lapskaus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
  • 7 dl vann eller kraft
  • 800 g potet , i terninger
  • 200 g kålrot , i terninger
  • 200 g gulrot , i terninger
  • 100 g sellerirot , i terninger
  • 0,5 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
  • 7 dl vann eller kraft
  • 800 g potet , i terninger
  • 200 g kålrot , i terninger
  • 200 g gulrot , i terninger
  • 100 g sellerirot , i terninger
  • 0,5 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lapskaus kan også lages med kokt svineknoke eller rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.
Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Server med flatbrød.  

Lys lapskaus

Du kan også lage en brun lapskaus. Da bytter du ut lettsaltet svinekjøtt med høyrygg av storfe.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 16.03.2025 23:06:36 handleliste stengt