Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtestekt kalkunbryst - alternativ 1

Urtestekt kalkunbryst

Ingredienser

porsjoner

Urtestekt kalkunbryst:

  • 1200 g kalkunfilet med skinn
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fløtesaus:

  • ca. 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) eller hønsebuljong
  • 1 dl sherry
  • 5 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • ca. 4 dråper sukkerkulør (til fin farge)
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Aspargesbønnesalat:

  • 250 g aspargesbønner
  • 0,5 pk rød grønnkål
  • 1 pk sukkerertspirer
  • 2 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 640 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. Skjær den stekte kalkunfileten i pene skiver og server den med deilige aspargesbønner og rød grønnkål.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Urtestekt kalkunbryst:

  • 1200 g kalkunfilet med skinn
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fløtesaus:

  • ca. 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) eller hønsebuljong
  • 1 dl sherry
  • 5 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • ca. 4 dråper sukkerkulør (til fin farge)
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Aspargesbønnesalat:

  • 250 g aspargesbønner
  • 0,5 pk rød grønnkål
  • 1 pk sukkerertspirer
  • 2 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Legg kalkunfileten i en ildfast form eller langpanne. Dryss olivenolje, salt, pepper og hakkede urter over fileten og stek den i ovn på 180 °C i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser 68 °C. La kalkunbrystet hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.
  2. Kok opp kraft eller hønsebuljong og sherry i en kjele.
  3. Rist hvetemel og vann i et glass til en meljevning, og spe i sausen under omrøring. Kok sausen i ca. 10 minutter. Ha i fløte og kok ytterligere noen minutter. Juster fargen med litt sukkerkulør og smak til med sennep, salt og pepper.
  4. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i to minutter. Skyll dem godt etter at de er ferdig kokt.
  5. Skjær kalkunfileten i skiver.
  6. Vend aspargesbønner, grovhakket grønnkål og sukkerertspirer i stekesjyen fra kalkunen. Dryss mandler over før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB12 14.08.2024 19:00:21