Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indrefilet av rein med kålrotpuré

Imponerende forretter

Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid. Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse.

Forretten er med på å skape stemning og forventning til måltidet. Her har vi satt opp en del forslag til herlige forretter for deg. Finner du en ny favoritt? 

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr

Mini-pannekaker med gravet rein er den perfekte forretten for deg som vil servere små munnfuller med masse smak! Graving av kjøttet og soppkremen kan lages ferdig en stund i forveien, for å monteres før servering. Mini-pannekakene kan du også steke dager i forkant, fryse ned og så lunes i ovn før servering. Og, ønsker du en variasjon i toppingen kan du også bruke fenalår, rogn eller reker.   

Pepperkrabbe

Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer?  Da er pepperkrabbe forretten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt!

Ceviche av kveite med habanero-majones

Ceviche med råmarinert kveite er veldig godt, spesielt når marinaden er laget av epler, agurk og sitrus. Server som forrett med en sterk habanero-majones og friske urter som koriander og mynte. Dette gir en frisk og lett start på måltidet. 

Indrefilet av rein med kålrotpuré

Indrefilet av rein med kålrotpuré er en lekker liten forret med saftig og mørt reinsdyrkjøtt. Kålrotpuréen er smakt til med nøttebrunt smør, - en smaksvinner. Dette er en perfekt forrett til kalkunmiddagen.

Fylte kalkunruller

En forrett skal både være god på smak og lekker å se på. Kalkunruller fylt med eple, svisker, hvitløk, spinat og tyttebær treffer på begge kriteriene. Server med rørte tyttebær.

Gravlaks med dillpoteter

Gravlaks er en delikatesse i seg selv. Med dillpoteter eller sennepsaus til er dette festmat. I den gastronomiske verden er gravlaks på linje med russisk kaviar og gåselever.

Spekeskinke med sopp og persilleolje

En god spekeskinke pirrer både smaksløkene og hever appetitten. Og serverer du skinken sammen med persilleolje basert på en god olivenolje og bladpersille får du en rett med en urtepreget, frisk og grønn smak man rett og slett blir glad av. Selv om den er enkel passer den både til store lag og enkle vennemiddager.

Fisk- og skalldyrsuppe

Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne. Fiskesuppe er en nydelig forrett som er enkel å lage. Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.

 

Kommentarer

  • Marit Barstad

    Skal ha pannestekt skrei med potetpure, hva ville du foreslått til forrett?

    • Cecilie Maske

      Hei, Marit! Det er jo en fantastisk hovedrett, som fortjener en flott forrett. Det er litt avhengig av hva slags anledning det er, hvor mange dere blir og hvor mye du vil betale.... Jeg foreslår en liten bit eksklusivt kjøtt, for eksempel ytrefilet av rein. Det er ikke mye som skal til - 70-100 g per person holder til en forrett. Her er en oppskrift der hjortekjøtt utmerket kan byttes ut med reinsdyr: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/hjortefilet-med-pare-og-honning/ Og her er en annen fin oppskrift - https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/reinsdyrfilet-med-rodbetpure/ - dette er en rett som i både smak og farger står i kontrast til den lyse, hvite hovedretten, samtidig som begge er rotfestet i norske tradisjoner og råvarer. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Eli Helland

    Hei Cecilie. Jeg planlegger festmiddag med reisdyrsgryte og trenger en passende forrett. Har du noe tips? Hilsen Eli

    • Cecilie Maske

      Hei, Eli! Til reinsdyrgryte vil jeg nok unngå de mest eksotiske forrettene og gå for noe med røtter i det norske og tradisjonelle. Jeg vil nok også velge en ikke alt for tung forrett, siden reinsdyrgryte gjerne er mektig mat. Så da blir det fisk eller skalldyr! Og fordi hovdretten er en gryte, tenker jeg det er finest om forretten ikke er en suppe eller liknende, men ligger på en tallerken. Håper du finner noe til inspirasjon her! (hils Ingrid om hun kommer :-)) Lykke til, hilsen Cecilie Her har du et knippe oppskriftstips, fra enkelt til mer avansert: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/bruschetta-med-rokelakskrem/ https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/stekte-kamskjell-med-blomkalpure-og-chorizo/ https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/laksetartar/ https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/eksklusiv-kongekrabbesalat-med-aioli/

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB11 10.03.2025 01:18:32 handleliste stengt