Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Panna cotta

Ingredienser

porsjoner
  • 4,5 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker

Bringebærsaus:

  • ca. 300 g frosne bringebær
  • 1 dl melis
  • saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (62)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fløyelsmyk og deilig - panna cotta er en fantastisk enkel og god dessert som alle liker! En perfekt avslutning på et stort måltid, og nesten best av alt - den kan lages i god tid før servering. 

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4,5 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker

Bringebærsaus:

  • ca. 300 g frosne bringebær
  • 1 dl melis
  • saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
panna cotta trinnbilder
panna cotta trinnbilder
panna cotta trinnbilder
Ønsker du en mindre søt panna cotta, kan du fint redusere sukkermengden til det halve.

panna cotta trinnbilder

Server panna cottaen med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær. Kan lages 1-2 dager før servering.

Panna cotta

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • Malin

    Hei! Kan man blande fløte og melk?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Da vil ikke puddingen bli like fyldig, men du kan prøve deg fram :) Hilsen Marta, Matprat

  • Camilla

    Lite spørsmål: kan man blande inn alkohol, eller vil det skille seg? Isåfall, hvilken alkohol er best å bruke i panna cotta, og hvilke mål? Skal bruke det til 17.mai jello shots:)

    • Cecilie Maske

      Hei, Camilla! Det går fint å blande inn alkohol. Vent til fløteblandingen er kald, men før den begynner å stivne. Grappa, Limoncello eller Sambuca vil gi en italiensk schwung, men du kan også bruke konjakk eller annet brennevin. Lykke til, og god 17. mai! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB12 22.02.2025 14:49:04 handleliste stengt