Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggnog

Eggnog

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl bourbon, konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts revet muskatnøtt til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gjør som amerikanerne, varm deg på en eggnog og kom i skikkelig julestemning! Den deilige eggnogsmaken av egg, konjakk, melk og vanilje er også populær å tilsette i desserter og iskrem, og til og med i kaffe. Vil du ha en norsk variant, kan du prøve med en skvett akevitt i eggnog’en.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl bourbon, konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts revet muskatnøtt til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Eggnog er en gammel amerikansk og canadisk tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul. Eggnog kan også serveres kald. Avkjøl den varme blandingen i kaldt vannbad under omrøring. Sett eggnogen kaldt i minst 3 timer eller over natten. Pisk gjerne opp litt kremfløte og vend inn rett før servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mina Riis

    hva er holdbarheten på denne?

    • Cecilie Maske

      Hei, Mina! Med så mye brennevin i er den holdbar i minst en uke. Men den vil muligens skille seg litt, slik at brandyen legger seg på bunnen. Da kan du bare vispe den sammen igjen. Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat

  • Helene Grindheim

    Hei! Stemmer det at hele egget skal brukes eller skal det kun brukes eggeplommer?

    • Cecilie Maske

      Hei, Helene! I denne oppskriften skal du bruke hele egget, ja. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2025 12:53:14 handleliste stengt