Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskegryte med limetouch

Fiskegryte med limetouch

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g småpoteter
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smør eller margarin
  • 5 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet
  • 2 dl matyoghurt eller matfløte
  • 0,5 bunt vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 483 kcal
Fett 29 g
Protein 34 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Limesaft gir en herlig søtsyrlig touch til denne enkle, men lekre fiskegryten. Retten passer perfekt til en hyggelig vennekveld.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g småpoteter
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smør eller margarin
  • 5 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet
  • 2 dl matyoghurt eller matfløte
  • 0,5 bunt vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 483 kcal
Fett 29 g
Protein 34 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Blir suppen for tykk, kan du tilsette litt mer fiskebuljong eller vann. Variér gryten ved å bytte ut eller tilsette meg grønnsaker, for eksempel persille- eller sellerirot, små løk og sukkererter. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag, eller tilsette reker eller blåskjell i suppen. Noen båter med lime i en skål ved siden av er også godt.

Server gjerne gryten med godt, ferskt brød.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2024 09:36:07