Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn persillerotmos

Grønn persillerotmos

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g (ferdig skrelt) persillerot
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 21 g
Protein 4 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Persillerot har en mild og deilig persillesmak og en fløyelsmyk konsistens som passer godt til de fleste retter med stekt kjøtt eller fisk. Her har vi frisket opp farge og smak med bladpersille. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g (ferdig skrelt) persillerot
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 21 g
Protein 4 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For å beholde så kraftig grønn farge som mulig kan du vente med å blande inn persillepuréen til rett før servering. Det går fint an å bruke andre rotgrønnsaker og urter enn persillerot og persille. Prøv deg fram med pastinakk, gulrot eller sellerirot, og urter som kjørvel, dill eller koriander.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 15:58:04