Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvestek fra sardinia

Kalvestek fra Sardinia (Vitello á la Sarda)

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kalvestek
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 6 ss olivenolje
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl vann

Hvitløkspoteter:

  • 18 stk. potet
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • ca. 150 g smør
  • 3 ts salt
  • 3 ss nøytral olje

Saus:

  • 6 dl sjy/kraft fra stekingen
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss kapers

Spinat og kantareller:

  • 400 g frisk spinat
  • 500 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 919 kcal
Fett 49 g
Protein 84 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kalvestek
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 6 ss olivenolje
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl vann

Hvitløkspoteter:

  • 18 stk. potet
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • ca. 150 g smør
  • 3 ts salt
  • 3 ss nøytral olje

Saus:

  • 6 dl sjy/kraft fra stekingen
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss kapers

Spinat og kantareller:

  • 400 g frisk spinat
  • 500 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 919 kcal
Fett 49 g
Protein 84 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 09:43:17