Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fine pølsebrød

Pølsebrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 pølsebrød.

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde pølsebrød er alltid best, og disse er ikke et unntak! Disse saftige og luftige pølsebrødene er det perfekte følget til festpølsene. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 pølsebrød.

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Harald Eie

    hei, skal de på rist når de er ferdige? eller skal de kjøles i stekebrettet og plast over etter et par min?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Harald! Brødene vil avkjøles raskere på rist. Hilsen Marta, Matprat

  • Tor Olav

    Bare et lite hjertesukk. Kan dere ikke slutt å måle i desiliter i bakeoppskriftene deres? De aller fleste har en digital kjøkkenvekt i dag og dersom dere oppgir mål i gram er det mye enklere å være nøyaktig. 5 dl vann krever øyemål, helt rett underlag etc. 500 g vann krever kun en digital vekt. 1 egg kan veie mellom 45 og 75 gram, relativt stor forskjell og kan innvirke på resultatet.

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Takk for tilbakemelding :-) I de fleste nye oppskrifter vi legger ut nå vil det stå oppført i gram. Dette er en eldre oppskrift, så det tar sin tid å gå gjennom for å endre målenhet på alle. Men, vi har et verktøy for enkel utregning fra dl til gram som du kan bruke i mellomtiden: https://www.matprat.no/artikler/mengde-mal-og-vekt/mal-og-vekt/ Her kan du skrive inn hvetemel, og få riktig mengde oppført i den målenheten du ønsker deg :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 21.04.2025 12:02:29 handleliste stengt