Du trenger: Mørbrad eller flatbiff av reinsdyr, salt, pepper, smør, potet, knollselleri, melk, hvitløk, muskat, sopp, løk, matfløte, soyasaus og bladpersille.
1. Skrell potet og sellerirot. Kutt dem i terninger, og kok terningene møre i usaltet vann.
2. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørt, rør om så de ikke svir seg. Mos potet og selleri sammen med smør.
3. Spr med melk til mosen har en passe konsistens. Smak til med hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper.
4. Har du kjøpt en hel flatbiff, skjær kjøttet i biffer (150 - 200 g) før du krydrer dem. Du kan også brune flatbiffen og steke den hel i stekovn (bruk da steketermometer for best resultat). Krydre biffer av flatbiff eller mørbrad med salt og pepper før steking. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrbiff.
5. Brun biffene i smør eller margarin på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme, ca. 2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.
6. Rens sopp. Skrell og del løk i båter. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. Tilsett fløte. La sausen koke litt inn, smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over hakket bladpersille før servering.
Ønsker du mye saus kan du eventuelt lage den med litt hvetemel og kraft.
Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos.