Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrsbiff-med-linser-jordskokk-og-plommer--MP-70342_ny

Reinsdyrbiff med linseragu

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g jordskokk
  • 500 g røde plomme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 dl rødvin (kan droppes)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 dl belugalinser eller puylinser
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linseragu med jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g jordskokk
  • 500 g røde plomme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 dl rødvin (kan droppes)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 dl belugalinser eller puylinser
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen være 56 °C for rosa kjerne.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2025 14:15:01 handleliste stengt