Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saltimbocca med smørstekt spinat

Saltimbocca med smørstekt spinat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skinkebiff skåret i tynne skiver
  • 8 skiver spekeskinke
  • 8 blader frisk salvie
  • 3 ss smør til steking
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk spinat

Vinsaus:

  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skinkebiff skåret i tynne skiver
  • 8 skiver spekeskinke
  • 8 blader frisk salvie
  • 3 ss smør til steking
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk spinat

Vinsaus:

  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.

Hva med å servere med en italiensk dessert? Vi kan anbefale tiramisu eller panna cotta som begge er gode desserter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 08.04.2025 12:44:59 handleliste stengt