Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Profiteroles

Vannbakkels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels.

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vannbakkels er utrolig raskt å lage. Få minutter etter at vannbakkelsene tas ut fra stekeovnen er de klare til servering. Fyll de med krem og bær, eller topp dem med smeltet sjokolade. Nam! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels.

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vannbakkels 3b
Vannbakkels 3d
Profiteroles

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marielle Øvrevik

    Hei! Jeg greide å putte i alle eggene på en gang😬 Kan det fikses eller er det bare å starte på nytt igjen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Marielle! Litt seint svar, så du har vel funnet ut at du måtte begynne på nytt 😊 Lykke til neste gang! Hilsen Cecilie, MatPrat

    • Morten Brendefur

      Det hender jeg lager majones, og den er tilsvarende vanskelig når man først er ute på tynn is. Og dog! Jeg lager så en liten ekstra porsjon, hvor jeg så sper på med det "mislykkede". Jeg redder majonesen hver gang på den måten. Samme redningsmetode vil jeg mene skal fungere bra for vannbakkels. Lag en enkel ny porsjon (uten egg) Når "eggene" så skal røres inn, da rører du inn den mislykkede blandingen først, litt etter litt. Til slutt blir det bare å tilsette ca 3 egg ett og ett. Hvis deigen så er veldig fast, kan det siste egget tilsettes... evt. i to omganger. Og Voila! Da er vannbakkelsene reddet. Som resultat må man da bare lage litt flere enn man hadde tenkt i utgangspunktet :D Det er jo heller ikke det verste man kan gjøre.

    • Cecilie Maske

      Hei, Marielle! Beklager seint svar. Jeg antar at du ikke fortsatt står og rører i gryta, men har funnet ut at det er veldig vanskelig å redde vannbakkelsen når alle eggene blir blandet inn samtidig. Om du steker røra så blir det mer en omelett enn luftige bakkels. Øving gjør mester! Bedre lykke neste gang! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Annie Heron

    hei, i min ovn måtte de også steke 40 min

    • Ann-Christin Bru

      Hei Annie! Noen ganger steker dessverre ovner forskjellig. Håper de ble like bra, selv om de måtte steke en del lenger. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB14 06.03.2025 08:32:04 handleliste stengt