Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 416 kcal
Fett 31 g
Protein 31 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrkjøtt, multer og kantareller vil denne burgeren garantert gi deg smaken av storslått norsk natur!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 416 kcal
Fett 31 g
Protein 31 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrskavet kan også males gjennom kjøttkvernens fineste skive.

Anrett burgerbrød med salat, reinsdyrburger og stekte kantareller. Server med multedressing.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 22.12.2024 03:16:55