Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karrisuppe med revet kylling

Karrisuppe med revet kylling

Ingredienser

porsjoner

Karrisuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl matfløte

Topping:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 pk frosne erter (á 350 g)
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe for hele familien med masse god smak av karri! For at suppen skal bli mer mettende kan den toppes med revet kyllingfilet, erter og løk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Karrisuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl matfløte

Topping:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 pk frosne erter (á 350 g)
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server karrisuppen toppet med saftig kylling og friske erter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Martin Jobe

    Revet høyrest litt rart ut, som om ein skal gå laus på kyllingen med råkostjern... Ein annan måte å «rive», eller evt dra kyllingen på er å dampe den godt, og sidan riste den som i ein shaker, inne i kjelen med lokk på. Då ender den opp i som pulled, i lange tråder, o muligens meir saftig.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 16.03.2025 08:53:16 handleliste stengt