Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatiske kålruletter

Asiatiske kålruletter

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. revet gulrot
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 0,25 ts sesamolje
  • 1 stk. savoykål ,nykål eller hodekål

Glaze:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss riseddik

Pynt:

  • 1 stk. rød chili
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kålruletter er skikkelig norsk tradisjonsmat. Her har vi gitt klassikeren en asiatisk vri, og fylt den med mager kjøttdeig av svin, fullkornsris og masse deilig smak. Resultatet blir en sunn og god rett som passer perfekt på tapasbordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g fullkornris
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 125 g finhakket frisk sjampinjong
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g mager kjøttdeig av svin
  • 1 stk. revet gulrot
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 0,25 ts sesamolje
  • 1 stk. savoykål ,nykål eller hodekål

Glaze:

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss riseddik

Pynt:

  • 1 stk. rød chili
  • 0,25 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt kålrulettene med finhakket chili og korianderblader og server. 

 

Vi har beregnet 2 kålruletter per porsjon.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mehdi Mahmoud

    Skal man koke kålblad før man bretter?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Mehdi! Kålbladene skal brukes "rå". Det holder å skylle de i kaldt vann, før du fyller dem. Hilsen Marta, Matprat

  • Trude Sandvik

    Går det an å kutte ut soppen?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Trude! Du kan fint kutte ut soppen i denne oppskriften. Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2025 15:02:07 handleliste stengt