Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe

Ingredienser

porsjoner

Topping:

  • 300 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss eller smør nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler

Suppe:

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornsnudler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Topping:

  • 300 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss eller smør nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler

Suppe:

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornsnudler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.

Server gjerne med frisk koriander. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Max

    Prøvde denne for første gang i dag og må si den er meget bra. Doblet soyasaus for umamiens del, byttet bønnespirer med minimalistisk og lot frøene være i chilien slik at suppen sparket litt fra seg. Vil tro denne blir knakanes god med en base av oksehalesuppe. Denne blir spennende å utforske fremover.

  • Martin Brekka

    Dobler lime, chili og ingefær, supergode suppe😊

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2025 01:50:50 handleliste stengt