Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mager skinkepai

Mager skinkepai

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 0,25 stk. purre
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stilker frisk timian
  • 50 g revet halvfet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En pai behøver ikke være full av kalorier for å smake godt! Denne paien med mager paibunn, lettmelk og skinke er full av smak og gjør det enkelt å velge lett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 125 g hvetemel
  • 50 g margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 0,25 stk. purre
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stilker frisk timian
  • 50 g revet halvfet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Rikke Marie Vendsbo Olsen

    Kan man bruke en vanlig paiform med hele deigen istede for flere små?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Rikke! Det kan du fint gjøre :0) Mvh. Ann-Christin, Matprat

  • Vegard Hansen

    Det ble veldig mye veske i paiene når jeg lagde dem. stemmer det virkelig med 3 dl melk?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Vegard! Her må det ha skjedd en tastefeil når oppskriften ble lagt inn. Det skal være 2 dl væske per egg. Jeg har nå rettet det opp i oppskriften. Takk for at du sier i fra :) Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 30.03.2025 17:33:04 handleliste stengt