Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brun saus

Brun saus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

  • Eirik Haukeland

    Denne oppskriften blir for tynn i større mengder Når jeg lagde for 16 personer virket nesten som at jeg ikke hadde jevnet i hele tatt. Det skall sies at vi foretrekker en tykkere saus og jeg hadde gjort jevningen dagen før for å spare tid på juleaften. Jeg hadde heldig vis tilgang på maisenna så fikk reddet situasjonen

    • Cecilie Maske

      Hei, Eirik! Det kan ofte være vanskelig å gange opp en oppskrift og få et godt resultat. Lurt å ha litt maisenna i bakhånd! Håper sausen ble god på smak! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 17:32:14 handleliste stengt