Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
  • 1,5 l vann
  • 0,5 stk. purre i biter
  • 1 stk. løk i biter
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 skiver sellerirot i terninger
  • 2 skiver kålrot i terninger
  • 2 stk. persillerot i terninger
  • 4 stk. potet i terninger
  • 3 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 305 kcal
Fett 16 g
Protein 25 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva passer vel bedre en kald og våt dag enn glohet kjøttsuppe? Denne suppen kan varieres i det uendelige, og du kan tilsette grønnsaker og kjøtt etter sesong, tilgjengelighet, og - ikke minst - din egen smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
  • 1,5 l vann
  • 0,5 stk. purre i biter
  • 1 stk. løk i biter
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 skiver sellerirot i terninger
  • 2 skiver kålrot i terninger
  • 2 stk. persillerot i terninger
  • 4 stk. potet i terninger
  • 3 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 305 kcal
Fett 16 g
Protein 25 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vannmengden kan variere noe. Det er avhengig av størrelsen på kjelen og størrelsen på grønnsakene. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 13.11.2024 01:55:29