Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Medisterkaker

Medisterkaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

trinn du kan merke av
Medisterkaker
Medisterkaker
Medisterkaker

Medisterkaker-192609-11

Medisterkakene er klare til servering, enten sammen med ribbe og annen julemat eller som med surkål, kokte poteter og brun saus.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 20:01:25 handleliste stengt