Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket  krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.

Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt vinter som sommer.

 Rabarbrasuppe

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bent

    Hvordan ble suppen så fin og oransj? Min pleier å bli bleikgrønn.

    • Cecilie Maske

      Hei, Bent! Det finnes flere ulike rabarbrasorter. Vi har brukt en sort som har ganske mye farge, og det gir også farge til suppen. Om du vil ha litt mer farge på suppen, så kan du jukse litt og tilsette litt rød saft, for eksempel husholdningssaft eller jordbærsaft. lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Henriette Backer

    Kan man bruke maizena istedenfor potetmel?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Henriette! Ja, det går fint. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13223, server:MP-PRD-WEB15 24.02.2025 20:47:46 handleliste stengt