Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tempura maki med scampi

Maki tempura scampi

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert scampi:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg
  • 400 g scampi
  • 0,5 l frityrolje

Fyll og topping:

  • 2 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. nori ark
  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maki tempura scampi er en crispy, god og spennende sushivariant, laget med fritert scampi og avokado. Server gjerne med spicy chilimajones, eller tradisjonelt tilbehør som syltet ingefær, soyasaus og wasabi.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert scampi:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg
  • 400 g scampi
  • 0,5 l frityrolje

Fyll og topping:

  • 2 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. nori ark
  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Server maki tempura scampi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Tempura maki med scampi

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 13.12.2024 09:56:34