Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyretapp med romescosaus

Nyretapp med romescosaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk basilikum til servering

Romescosaus:

  • 400 g hermetisk grillet paprika (uten lake)
  • 120 g mandler
  • 200 g soltørkede tomater i olje (silt av)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 dl olivenolje

Bakt aubergine:

  • 1 stk. aubergine
  • 2 dl kremfløte
  • 3 båter hvitløk
  • 3 kvister frisk rosmarin

Potetchips:

  • 2 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1238 kcal
Fett 102 g
Protein 56 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyretapp, også kjent som butcher's cut eller hangersteak, har lenge vært slakterens hemmelige stykningsdel  - men ikke nå lenger! Her serverer vi den sammen med romesco, en klassisk spansk saus fra Catalonia. Og bakt augergine, for å sette prikken over i-en.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk basilikum til servering

Romescosaus:

  • 400 g hermetisk grillet paprika (uten lake)
  • 120 g mandler
  • 200 g soltørkede tomater i olje (silt av)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 dl olivenolje

Bakt aubergine:

  • 1 stk. aubergine
  • 2 dl kremfløte
  • 3 båter hvitløk
  • 3 kvister frisk rosmarin

Potetchips:

  • 2 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1238 kcal
Fett 102 g
Protein 56 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sausen kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 10 dager. I Spania blir romescosaus oftest servert til fersk fisk, kylling og biff, men den passer også godt til grillede eller stekte grønnsaker. Sausen kan også serveres som dip sammen med ferskt brød eller rå grønnsaker. 

Bruk gjerne et kjernetemperaturmåler når du steker. Nyretapp bør nemlig ikke stekes for lenge, for å unngå at den blir seig. Stek heller på høy varme, og ta den av varmen når den har en kjernetemperatur på 45-50°C. Temperaturen vil stige noen grader etter at den er tatt av varmen. 

Nyretapp på grillen? Ikke noe problem. Forvarm grillen til høy varme. Legg kjøttet på grillen og stek i 3-4 minutter på hver side for medium-rare, eller til ønsket stekningsgrad er oppnådd. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer i det skiver for å beholde saftigheten.

Lyst til å prøve flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri, eller nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

Nyretapp med romescosaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 10:23:13