Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koke ris trinnbilde

Sushiris

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Sushieddik:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 256 kcal
Fett 0 g
Protein 4 g
Karbohydrater 58 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget sushi starter med sushiris! Kokt, rundkornet ris marineres med risvinseddik, sukker og salt, som gir er søt, lett syrlig og klebrig ris. Så ja - en marinert ris, altså! Lag den i god tid, så den rekker å avkjøles før det er tid for sushiverksted.

Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Sushieddik:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 256 kcal
Fett 0 g
Protein 4 g
Karbohydrater 58 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koke ris trinnbilde
Koke ris trinnbilde

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Bruk fuktige hender når du skal tilberede sushi, sånn at risen ikke fester seg til fingrene.

Sushi stemningsbilder

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 13.12.2024 09:45:07