Gryterøkt hel kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Gryterøkt kylling med poteter og cæsarmajones er en supergod middagsrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. Du kan selvfølgelig også steke kyllingen uten å røke den.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 1 kg småpoteter

Cæsardressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl nøytral olje
  • 1,5 ss finhakket frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitronkrydderblanding:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 3 stk. kvister frisk estragon
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen.