Gryterøkt hel kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Gryterøkt kylling med poteter og cæsarmajones er en supergod middagsrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. Du kan selvfølgelig også steke kyllingen uten å røke den.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1300 g) -
1 kg småpoteter
Cæsardressing:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ss dijonsennep -
1 båt revet hvitløk -
2 stk. ansjosfilet (kan sløyfes) -
50 g revet parmesan -
2 dl nøytral olje -
1,5 ss finhakket frisk estragon -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Sitronkrydderblanding:
-
2 stk. sitrongress -
2 stk. sitron -
1 ss salt -
1 ss sukker -
3 stk. kvister frisk estragon -
0,5 dl olivenolje -
1 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen.