Sennepssaus/dillsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Sennepssausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt kjøtt eller fisk, og egner seg også godt sammen med sylte eller med skiver av gravet og stekt kalkunfilet som en forrett.
Ingredienser
1 porsjoner
Gir ca. 4 dl ferdig saus
-
4 stk. eggeplomme -
1 ss sukker -
ca.
1 ss vineddik (evt. litt mer) -
3 ss grov sennep , gjerne dijon -
2 ts tørr sennep -
2,5 dl smaksnøytral nøytral olje -
3 ss hakket frisk dill
Slik gjør du
- Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden.
- Tilsett hakket dill og smak til med salt og pepper. Hell på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskap.
Sennepsausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt fisk og kjøtt, og egner seg også sammen med sylte.
Gir ca 4 dl ferdig sennepssaus. Oppbevart riktig er sennepsausen holdbar i minst to uker.