Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dill- og sennepsaus

Sennepssaus/dillsaus

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 4 dl ferdig saus

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ss vineddik (evt. litt mer)
  • 3 ss grov sennep , gjerne dijon
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2400 kcal
Fett 247 g
Protein 18 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sennepssausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt kjøtt eller fisk, og egner seg også godt sammen med sylte eller med skiver av gravet og stekt kalkunfilet som en forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 4 dl ferdig saus

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ss vineddik (evt. litt mer)
  • 3 ss grov sennep , gjerne dijon
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl smaksnøytral nøytral olje
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2400 kcal
Fett 247 g
Protein 18 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden.
  2. Tilsett hakket dill og smak til med salt og pepper. Hell på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskap.

Sennepsausen smaker nydelig til all slags gravet og røkt fisk og kjøtt, og egner seg også sammen med sylte.

 

Gir ca 4 dl ferdig sennepssaus. Oppbevart riktig er sennepsausen holdbar i minst to uker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 20:10:00