Lammekjøttboller på pitabrød
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små juksepizzaer laget av pitabrød, toppet med lammekjøttboller og friske grønnsaker. Hverdagsmat for den som er sulten på god smak!
Ingredienser
4 porsjoner
-
400 g kjøttdeig av lam -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss hakket bladpersille -
2 ss griljermel -
1 stk. egg -
1 ss smør -
1 ss olivenolje -
4 stk. pitabrød
Server med:
-
8 ss lettrømme -
1 stk. rødløk -
0,5 stk. agurk -
0,5 stk. fennikel -
200 g fetaost -
1 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Bland kjøttdeig med salt, pepper, bladpersille og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Form små kjøttboller for hånd.
- Varm en stekepanne med smør og olje og stek kjøttbollene på begge siden. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter, til bollene er gjennomstekt.
- Gjør klar resten av ingrediensene mens bollene etterstekes. Varm pitabrødene som anvist på pakken.
- Hakk rødløk og agurk i små biter og bland sammen. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
- Smør pitabrødene med rømme, topp med kjøttboller, grønnsaker og koriander.