Reinsdyrtoast med pære og fiken
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Reinsdyrbiffer på en stor toast, eller bruschetta om du vil, er perfekt til en kveld for ekstra kos. En tradisjonell råvare i ny drakt.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g flatbiff av reinsdyr i biffer -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Du trenger også:
-
2 skiver brød (skåret på langs) -
2 ss nøytral olje til steking -
1 pk philadelphia kremost (á 300g) -
2 stk. pære -
3 stk. frisk fiken skåret i båter -
4 stilker bladpersille -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær tynne skiver brød på langs. Legg de store brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olje og sett brettet i stekeovn på 180 °C til har fått en fin gyllen farge og har blitt sprø.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Hvil kjøttet i 5 minutter.
- Smør kremost på de ristede brødskivene.
- Bruk en skreller eller ostehøvel og skjær pære i tynne strimler. Legg strimlene på skivene med kremost. Legg også på fikenbåter.
- Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toastene. Dryss over bladpersille og nykvernet pepper.
- Del hver toast i fire og nyt.