Steinbit med grillet nektarin

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg fisk på grillen! Steinbitfilet er fast i konsistensen og er enkel å grille. Sommerfrukten nektarin er også fin å legge på grillen, og gir deilig sødme og syrlighet til retten.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 stk. nektarin
  • 1 stk. agurk
  • 1 pose ruccula
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Renskjær steinbitfilet og skjær den i mindre biter. Sett til side.
  2. Skjær nektiariner i båter, og bruk en ostehøvel til åskjære agurk i lange strimler. sett alt klart ved grillen.
  3. Pensle fiskestykkene med litt olje og grill dem 5-6 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene over på et fat og hold dem varme etter hvert som de blir ferdige. 
  4. Legg nektarinbitene på grillen og grill dem raskt på hver side. 
  5. Fordel grillet fisk, nektarin, agurkstrimler og ruccola på tallerkener. Drypp over olivenolje og sitronsaft og dryss over litt salt og pepper og server. 

Små nypoteter kan godt serveres til.