Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glassmestersild

Glassmestersild

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. spekesildfilet
  • 2 stk. løk , i skiver
  • 2 stk. gulrot , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk. laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 16 g
Protein 17 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en sild som har lange tradisjoner i Norge. Passer perfekt på en skive rugbrød eller som en del av et større koldtbord. For mange er den et must i julen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. spekesildfilet
  • 2 stk. løk , i skiver
  • 2 stk. gulrot , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk. laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 16 g
Protein 17 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
PS: Silden bør stå to-tre døgn i kjøleskap før den spises.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 10:43:05