Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltede beter

Syltede gulbeter

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 205 kcal
Protein 2 g
Karbohydrater 49 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver av syltet gulbete er spennende og lekkert tilbehør til både grillmat og fiskeretter. Vi har brukt verdens enkleste syltelake - 1,2,3-laken. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. gulbete
  • 1 dl eddik, 7 % eller eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 205 kcal
Protein 2 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

  1. Skjær beter i løvtynne skiver med en skarp kniv eller mandolin.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og salt og hell over betene. Avkjøl helt og sett kaldt til servering.
  3. Oppbevar betene i tett glass, godt dekket av laken.  

Laken kan godt smakes til med krydder eller friske urter, for eksempel korianderfrø, stjerenanis eller frisk dill eller koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11709, server:MP-PRD-WEB14 27.09.2024 11:26:53