Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplegløgg

Eplegløgg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l eplemost
  • 1 stk. hel kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 90 kcal
Fett 0 g
Protein 0 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et friskt alternativ til tradisjonell gløgg, og en nydelig velkomstdrink. Gløggen er ikke for søt, og gjør deg heller ikke mett. Den bare varmer godt og gjør deg klar til hyggelig samvær med fine folk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l eplemost
  • 1 stk. hel kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 90 kcal
Fett 0 g
Protein 0 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Eplegløgg kan lages av både filtrert og ufiltrert eplemost - ut hva du foretrekker og har tilgang på. Ofte er eplemosten så smakfull at det ikke er nødvendig med så mye krydder. Varm den bare opp til kokepunktet og server den med en kanelstang til å røre med.

Ønsker du å servere gløggen med alkohol, kan du prøve med en mild akevitt, calvados eller konjakk.

Server eplegløggen som en varm aperitiff, sammen med for eksempel pepperkaker med blåmuggost og dadler med bacon.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Drikke til ribbe og pinnekjøtt

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:13:09