Det norske jordbruket sikrer over 100 000 norske arbeidsplasser rundt om i hele landet. Fra poteten, gulroten, skinkesteiken og de andre matvarene som produseres havner på middagstallerkenen din, har ca. 46 000 personer i landbrukets primærledd og 49 000 ansatte i matindustrien vært involvert. Om vi legger til transport- og leverandørindustrien, sikrer norsk matproduksjon at 128 000 personer har en jobb å gå til.
Visste du at i dag er 74 % av sysselsettingen i jordbruket knyttet til kjøtt- og melkeproduksjon?
Næringsmiddelindustrien er faktisk vår største fastlandslandsindustri, i tillegg til at det er den eneste komplette verdikjeden vi har her i landet. Matproduksjon fra jord til bord sikrer arbeidsplasser ute i distriktene og bidrar til at vi har levende bygder, slik at man kan bo og jobbe andre steder enn i byene.
Spiser du norsk, bidrar du til norsk verdiskaping, norske arbeidsplasser og bosetting over hele landet.
Les mer: Seks grunner til å spise norsk
Sist oppdatert: torsdag 7. januar 2021