Brødsmulesti
Det brukes stadig mindre antibiotika til behandling av dyr i Norge viser ny rapport.
Årets ferske rapport fra Norsk overvåkingssystem for antibiotikaresistens hos mikrober og Norsk overvåkingsprogram for antibiotikaresistens i mikrober fra fôr, dyr og næringsmidler viser at situasjonen i Norge er god når det gjelder antibiotikaresistens hos bakterier fra dyr, fôr og mat.
– Nedgangen i bruk av antibiotika i det norske landbruket fortsetter. Det skyldes forebyggende helsearbeid, sykdomsbekjempelse, avl og en restriktiv holdning blant norske veterinærer når det gjelder bruk av antibiotika, i tillegg til bønder som følger opp anbefalinger og tiltak, sier veterinær og rådgiver for dyrevelferd og husdyrproduksjon i MatPrat, Gyda Gaarder Tøraasen.
Vil du vite mer om antibiotikaforbruk i norsk husdyrproduksjon?
Les mer her:
Lav antibiotikabruk i norsk husdyrhold
Kan matproduksjon påvirke antibiotikaresistens?
Rapporten for 2020 fra Norsk overvåkingssystem for antibiotikaresistens hos mikrober og Norsk overvåkingsprogram for antibiotikaresistens i mikrober fra fôr, dyr og næringsmidler
Sist oppdatert: lørdag 12. september 2020
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.