Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fenalår

Oppbevaring av spekemat

Tidligere hang kjøttet fra høstens slakt og godgjorde seg over vinteren i stabbur over hele landet. Hvordan oppbevarer du best spekematen i dag?

Hele stykker med spekemat kan holde seg i flere måneder om du lar det henge fritt i en lerretspose på et mørkt, kjølig og luftig sted.

Kjøleskap er også bra, men pakk ikke spekematen inn i en plastpose eller i tett plast, bruk matpapir eller aluminiumsfolie. Med spekemat som er kjøpt ferdig oppskåret følges holdbarhetstiden på pakka.

 

Kommentarer

  • Ole Martin Sørli

    Hvordan lagrer man best ferdig oppskåret spekeskinke etter at pakken er åpnet? Bør den tas ut av plastpakken, og legges i noe annet? Og kan den spises selv om den har fått regnbueskimmer?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ole Martin! Det kan være lurt å flytte spekeskinken over i en tett boks etter at den er åpnet, men dessverre er det sånn at den vil tørke ut nesten uansett hvordan du oppbevarer den, om den oppbevares lenge. Og ja, du kan fortsatt spise den om den har fått regnbueskimmer, men lukt på den og ta en liten bit av den før du serverer, for å sjekke om den har blitt harsk eller fått annen bismak. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Nathalie Haavimb-Jystad

    Hei! Hvor får man kjøpt slike lerretsposer som egner seg til oppbevaring av spekemat?

    • Cecilie Maske

      Hei, Nathalie! Det har vi ingen oversikt over, men spør på f.eks jernia eller andre kjøkkenutstyrsbutikker. Spesialbutikker for spekemat eller kjøttbutikker kan også ha det. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 21:28:02 handleliste stengt