Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun råvarebilde

Kalkun: I butikken

Kalkun er ikke bare nyttårsmat. Ta en titt i butikken og du vil finne mange andre godsaker også.

Hvor mye veier en kalkun?

Kalkun finnes i vektklasser fra 3-12 kg, men 5-7 kg er mest vanlig.

Når på året spiser vi vanligvis kalkun?

Vi spiser mest kalkun til jul og nyttår. Men noen nordmenn feirer også den amerikanske høsttakkefesten ”Thanksgiving”, den fjerde torsdagen i november. Helstekt kalkun er da alltid det naturlige midtpunkt på festbordet.

Selges all kalkun frossen?

De fleste hele kalkuner blir solgt frosne, men kalkunfilet kan du ofte finne ferskt i butikkene.

Finnes det andre produkter av kalkun enn hel kalkun på markedet?

I butikkene finner du kalkunfilet, biffer av kalkun, kalkunpålegg og av og til kjøttdeig av kalkun. Det finnes også frosne kalkunbryst.

Mer og mer å velge i!

Forbruket av hvitt kjøtt øker hvert eneste år. I 1960 spiste hver nordmann i gjennomsnitt 1 kilo, i 1990 var det 5 kilo, mens det i 2007 var på hele 17 kilo! Dette gjenspeiles i at vi stadig får nye produkter av det sunne, hvite kjøttet

Trenger jeg å være redd for salmonella?

Vi har aldri hatt tilfeller av salmonellasykdom fra norsk kalkun.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:58:21