Hvor mye veier en kalkun?
Kalkun finnes i vektklasser fra 3-12 kg, men 5-7 kg er mest vanlig.
Når på året spiser vi vanligvis kalkun?
Vi spiser mest kalkun til jul og nyttår. Men noen nordmenn feirer også den amerikanske høsttakkefesten ”Thanksgiving”, den fjerde torsdagen i november. Helstekt kalkun er da alltid det naturlige midtpunkt på festbordet.
Selges all kalkun frossen?
De fleste hele kalkuner blir solgt frosne, men kalkunfilet kan du ofte finne ferskt i butikkene.
Finnes det andre produkter av kalkun enn hel kalkun på markedet?
I butikkene finner du kalkunfilet, biffer av kalkun, kalkunpålegg og av og til kjøttdeig av kalkun. Det finnes også frosne kalkunbryst.
Mer og mer å velge i!
Forbruket av hvitt kjøtt øker hvert eneste år. I 1960 spiste hver nordmann i gjennomsnitt 1 kilo, i 1990 var det 5 kilo, mens det i 2007 var på hele 17 kilo! Dette gjenspeiles i at vi stadig får nye produkter av det sunne, hvite kjøttet
Trenger jeg å være redd for salmonella?
Vi har aldri hatt tilfeller av salmonellasykdom fra norsk kalkun.