De vanligste stykningsdelene i butikken
Indrefilet
Ytrefilet
Reinsadel med indrefilet
Flatbiff
Lårstek - beinfri, surret
Lårstek med bein
Hva slags stykningsdeler skal jeg velge?
Reindyrkjøtt består av en rekke vidt forskjelllige stykningsdeler og produkter, egnet til forskjellige anledninger og situasjoner. Oppskrifter inneholder som oftest informasjon om hvilken stykningsdel som foretrekkes for å oppnå best mulig resultat
Hvor får jeg tak i reinsdyrkjøtt?
Tradisjonelt tilbys reinsdyrkjøtt som fryst vare. Så reinsdyrkjøtt kan man finne i frysedisker i mange butikker landet over. De aller fleste fullsortimentsbutikkene har reinsdyrkjøtt i frysedisken året rundt. I tillegg er det mulig å bestille reinsdyrkjøtt fra nettbutikker.
Er reinsdyrkjøtt dyrt?
Noen stykningsdeler er selvfølgelig dyrere enn andre og reinsdyrkjøtt har en litt høyere kilopris enn andre norske kjøttyper. Dette er fordi at det finnes mindre av dette kjøttet i markedet og at det er en delikatesse.
Det blir ikke så ille dyrt når man regner 200 gram per person.
Har villrein og tamrein samme kvalitet?
Det er ingen forskjell i kvalitet, farge, størrelse eller smak. Den eneste forskjellen på tamrein og villrein er at tamrein blir gjetet og at villrein går fritt.
Er reindyrkjøtt økologisk?
Nei. Dette fordi at reinsdyrene ikke kan hindres i å beite på områder som har vært gjødslet og at dette ikke kan dokumenteres.
Finnes det pålegg laget av reinsdyrkjøtt?
Ja, det finnes flere typer spekemat som er laget av reinsdyrkjøtt. Noen steder kan man også få kjøpt reinsdyrroastbiff.
Hva slags farge skal reinsdyrkjøttet ha?
Kjøttet skal ha en mørk rød farge uansett om det er fra kalv eller et voksent dyr.