Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Råvarebilde stykningsdeler kotelettkam

Svinekjøtt: I butikken

Det finnes mye forskjellig svinekjøtt i butikken. Her får du hjelp til å velge.

Hva slags svinekjøtt skal jeg velge?

Svinekjøtt består av en rekke vidt forskjellige stykningsdeler og produkter, egnet til vidt forskjellige anledninger og situasjoner. Oppskrifter (iallefall på matprat.no) inneholder informasjon om hvilken stykningsdel som foretrekkes for å oppnå best mulig resultat.

I Oppdelingsguiden for svin får du også tips til alternativ råvare, hvis du ikke har eller får tak i den aktuelle råvaren.

Får man tak i svinekjøtt hele året?

Enten du velger å koke, steke, wokke eller grille finner du garantert noe velegnet svinekjøtt i butikkene landet over, hele året.

De aller fleste butikkene har hele året et godt utvalg av forskjellige typer svinekjøtt, både ferskt og frossent.

Er jeg slapp om jeg kombinerer svinekjøtt med halvfabrikata?

Du er ikke slapp, du har sannsynligvis bare dårlig tid! Alle butikker bugner av halvfabrikata, det vil si matvarer som er delvis ferdige fra industriens side, og som må viderebehandles før det kan spises. Eksempler på halvfabrikata er frosne grønnsaksblandinger, potetmospulver, suppeposer, sauseposer, grytebasiser og dinner kits.

Mange av disse halvferdige produktene er komplette tilbehørsløsninger, som alle trenger å bli matchet med en type kjøtt. Felles for dem alle er at strimlet svinekjøtt passer perfekt.

Hva slags pålegg er laget av kjøtt bare fra svin?

Alle typer skinke er laget av svin, både speket og kokt. Hamburgerrygg, fleskepølse, skinkestek og ribberull er andre populære påleggstyper laget av svinekjøtt.

Har svinekjøtt fra frysedisken dårligere kvalitet enn ferskt svinekjøtt?

Ferskt kjøtt vil alltid gi de beste smaksopplevelsene. I fryseren bevares kjøttets smak og næringsverdi relativt godt fordi mikroorganismene går i dvale. Følger du datomerkningen på pakken er du garantert et godt produkt, så lenge temperaturen i frysedisken har vært konstant.

Finnes det økologisk svinekjøtt?

Ja, det finnes noen alternativer til dem som foretrekker økologiske varer også i kjøttdisken.

Grisen har da blitt fôret med økologisk fôr, fremstilt av korn som ikke er blitt sprøytet med giftstoffer. Dyrene spiser økologisk framstilt kraftfôr.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 14:39:49