Tilbehør fra grillen
Løk er en klassiker til biff, og det er ikke helt uten grunn. Både bakt, grillet eller rå løk av ulike varianter passer svært godt som tilbehør til biff. Det kan være surret løk med crème fraïche, salt og pepper, grillet hvitløk, grillet løk i folie eller pebre, som er et hot salsa med hakket løk, hvitløk, chili, oregano og massevis med frisk koriander.
Bilde av Grillet løk i folie
Sommerkål, spisskål eller hjertesalat på grillen smaker nydelig til biff. Norsk nykål er en av sommerens aller beste grønnsaker - sprø, smakfull og utrolig anvendelig. Prøv grillet sommerkål med mynte og korianderdressing, grillet hjertesalat med blåmuggostdressing eller gå for den rene smaken av grillet nykål med enkelt tilbehør.
Bilde av Grillet sommerkål med mynte og korianderdressing
Grønnsaker på grillen er en perfekt måte å få i seg den daglige dosen grønnsaker, og ikke minst smaker det godt! En fordel er det også å kunne lage hele middagen på grillen. Grillede grønnsaker med urtesmør er kjempegodt til biff. Vil du ha en ordentlig smak av Middelhavet, bør du teste grillede grønnsaker med halloumi.
Bilde av Grillede grønnsaker med urtesmør
Tilbehør fra ovnen
Ofte kan det være en fordel å tilberede grønnsakstilbehøret i ovnen, særlig hvis biffene skal stekes i pannen. Da blir det enklere for kokken når ikke alt skal stekes i den samme pannen. Bakte beter, honningglaserte rotgrønnsaker, bakt pastinakk med honning og sesamfrø, Muhammara - paprikadip fra Syria og Baba ganoush - auberginedip er alle godt grønnsakstilbehør fra ovnen.
Bilde av Muhammara - paprikadip fra Syria
Puré til biff
Bilde av biff med jordskokkpuré
Kokte, moste grønnsaker som en puré smaker alltid godt til biff og annet stekt kjøtt. Jordskokkpuré har en deilig nøtteaktig smak og matcher indrefilet og ytrefilet godt. Blomkålpuré kan enten være mild og snill, og passer fint til en god ytrefilet av storfe. Tisetter du karamellisert sukker vil det passe godt til reinbiff eller vilt. Sellerirotpuré med basilikum og pastinakkpuré er også nydelig til rødt kjøtt.
Se her for flere tips til tilbehør til vilt
Varme og kalde salater
Bilde av Caprese
Biff av ytrefilet eller mørbrad er magert kjøtt som gjerne kan serveres med lettere tilbehør som for eksempel en salat. Prøv tomat- og granateplesalat, eple- og fennikelsalat, brokkolisalat med bacon, asiatisk biffsalat, klassisk gresk salat, tabbouleh eller en grønn bønnesalat. Italiensk caprese er også kjempegodt til biff
Saus til biff
Biff med béarnaisesaus er en annen av våre biffklassikere, og den beste béarnaisesausen lager du naturligvis fra bunnen. Her passer det med pommes frites!
Bilde av biff med béarnaisesaus
Andre gode sauser til biff er choronsaus, peppersaus, kremet soppsaus, rødvinssaus, chimichurri og sjysaus.
Poteter i mange variasjoner
Bilde av Grillet søtpotet med urtesmør
Fløtegratinerte poteter er en klassiker til biff. også bakt potet er populært som tilbehør. Annet godt potettilbehør er grillet søtpotet med urtesmør, hasselbackpoteter, potet på pinne, søtpotet fries, sprøstekte poteter eller en potet- og løkform.
Bilde av Potet- og aiolisalat med chorizo
Sist oppdatert: onsdag 17. april 2024