Pølse i brød eller lompe, med ketchup og sennep, og muligens stekt løk av og til er vel nordmenns pølsevaner i korte trekk. Men det finnes så mye mer vi kan velge mellom når det gjelder fristende og godt pølsetilbehør, og mye av det kan vi lage selv.
Hjemmelaget og godt
Syltet rødløk, fritert ingefær, eple- og rødbetsalsa, physalisrelish, baconmarmelade og fennikelsalat er gode eksempler på godt tilbehør du kan velge for å løfte pølseopplevelsen til nye høyder
Vi har flere andre salsaer og relisher du kan lage selv og servere til pølsene. Prøv for eksempel sterk salsa, pebre, mais- og chilisalsa, chilisalsa eller chilirelisth.
Grønnsakstilbehør til pølsene
Tro det eller ei, men pølser kan gjerne serveres sammen med grønnsaker. Chilipølse med gulrot, avokado og persillemajones er rett og slett digg! Særlig om du tar en liten stripe flytende honning på toppen av det hele. Kålsalat på pølsa anbefales også.
Det er flere pølsetoppinger som er gode kombinasjoner. Hva med trippel topping med ananassalsa, agurkmajo og avokadokrem? Eller chilipølse med grillet paprika, hasselnøttpesto, sprøstekt bacon og smuldret fetaost? Hvis du var sulten før du begynte å lese dette, så har det antagelig ikke blitt noe bedre nå, for dette er smaker som gir vann i munnen.
Currywurst som i Tyskland
Den enkleste måten å utvide pølserepertoaret på er å servere currywurst, slik de gjør i Tyskland. Ta en god bratwurst og legg i brød. Ta på godt med ketchup og dryss over litt sterk karri. Det er enkelt og kjempegodt!
Pølser i ølbad
Har du prøvd å pølser i ølbad? Skjær små snitt i pølsene og grill dem til de er pent gylne rundt det hele. Legg dem deretter over i et ølbad i en ilfast form eller aluminiumsform på grillen og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund. Godt tilbehør til pølser i ølbad er eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.
Hjemmelagde lomper og pølsebrød
Hjemmelagde pølsebrød er alltid best. Våre saftige og luftige pølsebrødene er det perfekte følget til festpølsene. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses ned og tas opp ved en senere anledning.
Lomper til pølsene er typisk norsk. Prøv bare å bestille pølse i lompe om du er i vårt naboland, Sverige. For bare få år siden var det helt vanlig å lage lomper selv av kokte poteter. En gøyal aktivitet du kan gjøre med ungene.
Pølsefest i mørketiden
Pølser er ikke bare sommermat. Inviter gode venner på en pølsefest med mye godt tilbehør også i den mørke årstiden og server et bredt pølseutvalg med rissalat, stekt brokkoli med hvitløk og sesam, løk, appelsin og korianderchutney, lomper og en sterk sennep. Det er alt som skal til for å lage et enkelt vennelag.