Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremede blåskjell

Tilberedning av blåskjell

Du beregner ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet til du skal bruke dem.

Bruk kun levende skjell, de som er lukket eller lukker seg når du gir dem et lite kakk. Skrubb skjellene godt. Damp blåskjellene til skjellene åpner seg, det tar ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

Du kan smaksette med ulike krydder og urter som karri, safran, chili, hvitløk og ingefær for å nevne noen. Dampe dem gjerne i hvitvin, kokosmelk eller fløte for ekstra god smak. 

Du kan også legge blåskjell på grillen eller gratinere dem etter at de er dampet.

 

Kommentarer

  • Hans Bakås

    Problemer med å dampe blåskjell på induksjonstopp Deler denne da jeg ikke fant noe på nettet ang dette problemet. Har hatt induksjonstopp i mange år hvor jeg har dampet blåskjell hvor ting har fungert fint, og så byttet jeg til en ny induksjonstopp hvor muslingen "eksploderer" når jeg damper blåskjell. Jeg har prøvde ulike plater og styrker men muslingen "eksploderer" uansett hva jeg gjør. Håper dette tipset kan være til hjelp for andre, gikk litt på selvtilliten til "kokken" dette:)

    • Ann-Christin Bru

      Hei Hans! Jeg har aldri hørt eller erfart dette. Men takk for at du deler, og kom gjerne med en melding her om det skjer igjen eller om du finner ut av hva som forårsaker dette. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 09:57:06 handleliste stengt