Lammestek m/ben
|
250 g
|
Stekes i ovn på 125 °C, 2-3 kg stekes i ca. 3 timer
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Lettsaltet og røkt lammelår
|
250 g
|
Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C
|
72 °C
|
Surret lammestek, benfri Lår
|
200 g
|
Stekes i ovn på 125 °C, 2 kg stekes i ca. 2 timer. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.
|
Lite stekt: 55-60 °C Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Indrefilet
|
200 g
|
Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter
|
|
Ytrefilet
|
200 g
|
Brunes raskt i panne, etterstekes i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter.
|
Lite stekt: 55 °C Medium: 60-65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Lammecarré
|
250 g
|
Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.
|
Lite stekt: 55 °C Medium: 60-65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Flatbiff og mørbrad
|
200 g
|
Brun kjøttet raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C.
|
Lite stekt: 55 °C Medium: 60-65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Koteletter Kotelettkam Enkle/ doble
|
200-300 g
|
Brunes raskt på hver side i stekepanne på sterk varme. Etterstekes på svak varme ca. 2 minutter.
|
|
Gryteretter Bog, bryst, nakke
Kjøtt skåret i terninger uten ben
|
200 g
|
Brunes raskt på sterk varme, deretter trekke i vann/kraft i ca. 1,5 time.
|
|
Fårikål/ Frikassé Bog, bryst, nakke. Stykker med ben
|
250-350 g
|
Trekke i vann/kraft, 1,5 - 2 timer (til kjøttet slipper bena)
|
|
Lammeribbe
|
300 g
|
Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 45 minutter. Stek videre på 225 °C i ca. 15 minutter.
|
|
Pinnekjøtt Saltet og tørket fåreribbe
|
400 g (500 g for storspisere) tørrvekt 530 g (650 g for storspisere) utvannet
|
Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer, og evt. brunes lett i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter.
|
|
Lammeskank
|
1 skank
|
Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5 - 2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.
|
|