Filet Indrefilet og ytrefilet
|
200 g
|
Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C
|
Lite stekt: 55 °C Medium: 60 °C Medium pluss: 65 °C Gjennomstekt: 70 °C
|
Biffer Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)
|
200 g
|
Stekes i panne på medium til sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff
|
Medium: 60 °C Gjennomstekt: 70 °C
|
Oksestek Rundstek, mørbrad, flatbiff, mørnet høyrygg
|
200 g
|
Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.
|
Medium: 60 °C Medium pluss: 65 °C Gjennomstekt: 70 °C
|
Helstekt entrecôte Entrecôte med eller uten ben
|
200 g
|
Brunes raskt i stekepanne. Stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter.
|
Lite stekt: 55 °C Medium: 60 °C Medium pluss: 65 °C Gjennomstekt: 70 °C
|
Roastbiff Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
|
200 g
|
Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time
|
56 °C
|
T-benstek Filetkam
|
300 g
|
Brunes raskt på sterk varme, etterstekes på lavere varme. 4 minutter på hver side.
|
|
Fondue Mørbrad, indrefilet, ytrefilet
|
200 g
|
Stek kjøttbiter i olje (Soya eller solsikkeolje) i 1-2 minutter.
|
|
Gryteretter, lapskaus Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
|
m/ben: 300 g u/ben: 150-200 g
|
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time
|
|
Kokekjøtt Bibringe, bryst, høyrygg, bog
|
m/ben: 250-300 g u/ben: 200 g
|
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2 - 2,5 timer.
|
|