Brød passer til alt alltid! Og, velger du riktig brød til din favorittsandwich kan det gå fra "meh" til "wow". I tillegg kan noen teknikker gi sandwichen din en ekstra wow-faktor uansett hvilket brød du velger.
Grovbrød; mettende og næringsrikt
Grovbrød er perfekt for deg som vil ha noe næringsrikt, mettende og skikkelig godt. Med en kraftig smak og en saftig, kornete konsistens, er grovbrød ypperlig til matpakker og sandwicher som skal holde deg mett lenge. Grovbrød er stappfullt av fiber, B-vitaminer, magnesium og andre godsaker som kroppen elsker. Et grovt havrebrød kan også være et godt alternativ for deg som vil ha et brød som er noe mildere og mer barnevennlig. Vil du sjekke hvor grovt brødet ditt er? Da er det bare å ta en titt på brødskala'n - kakestykket med tilhørende prosent som forteller deg om brødet er halvgrovt eller «helgrovt». Enten du skal lage deg en kjapp middagssandwich eller en skikkelig digg sandwich med masse smak til kvelds, er grovt brød et godt valg.
Surdeigsbrød; gourmetvibe på 1-2-3
Med et deilig surdeigsbrød er det enkelt å få til en skikkelig luksussandwich! Surdeigsbrød er nemlig brødverdenens rockestjerne. Med sin sprø, karamelliserte skorpe og syrlige smak er det den perfekte basen enten du skal lage en fresh biffsandwich , eller en litt mer utradisjonell skive med blodpudding, rødbete og fetaost. De store luftlommene gjør at pålegget legger seg som små smakseksplosjoner i hver bit.
Loff; mild, myk og luftig
Loff er kanskje ikke brødet du spiser til hverdags, men av og til kan det være det perfekte følge til måltidet - eller det som gjør at sandwichen din føles som en skikkelig treat. Det myke, luftige brødet har en nøytral og søtlig smak - og lar fyll som biff, smeltet ost og karamellisert løk skinne. De myke skivene lar seg enkelt forme, noe som gjør det perfekt om du vil lage sandwich til mange. Legg skivene i en ildfast form, fyll på med godsaker og en rik ostesaus - og vipps, så har du den deilige Philly steak sandwich å sette på bordet. NAM!
Rugbrød; fyldig, saftig og næringsrikt
Rugbrød er kanskje ikke det første du strekker deg etter i brødhylla, men er du ute etter et brød med dyp smak og saftig tekstur er rugbrød brødet for deg. Det passer kjempegodt i kombinasjon med tradisjonelle pålegg som laks eller leverpostei, det passer også godt til ulike oster, eller til en smakfull toast med kalkun og tranebær. Er du ute etter skikkelig påfyll etter trening, er det deilig med et par mettende og gode skiver rugbrød toppet med proteinrik påleggsalat med egg og cottage cheese, noen skiver kyllingpålegg og en litt spicy honning.
Tips for å ta sandwichen din til nye høyder
Rist brødet: En sprø skorpe gir deilig kontrast til saftig fyll. Kjør brødskivene i et toastjern, en brødrister, eller skal du virkelig sette prikken over i'en på din sandwich - freser du skivene på begge sider i en stekepanne med smør for ekstra deilig smak.
Legg lag på lag: Tenk tekstur når du skal bygge din sandwich! Kombiner noe sprøtt, som friske salatblader, sprøstekt bacon, eller grovhakkede nøtter sammen med noe mykt eller kremete.
Vær kreativ med skjæringen: En skive på langs av rugbrødet eller loffen kan gi en ekstra spenstig sandwich til deg selv, eller er perfekt om du skal lage sandwich til mange som vi har gjort i denne saftige biffsandwichen. En real blings skåret av et brød kan også gi deg en annen look på din sandwich, sjekk ut vår Crispy chicken cæsar sandwich for inspirasjon. Har du "klassisk" firkantet sandwichbrød blir sandwichen lekker om du skjærer den på skrå, som i denne BLT sandwichen.
En siste finish: Friske urter, finhakket gressløk eller vårløk, grovkvernet pepper, eller litt chiliflak gir både smak og et visuelt løft.
På utkikk etter mer sandwich inspirasjon? Enten du ser etter en lys og ostete variant, eller en grov og fargerik sandwich, finner du inspirasjon og oppskrifter til brødmaten i vårt sandwich-univers eller ved å lytte til podcast-episoden under.
Podcast-episode