Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggelikør_ny.jpg

Eggelikør

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (41)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.
Serveringstips
  • Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
  • Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
  • Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør: 
Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Pernille Engedal Ek

    Hei! Hvor tjukk skal denne bli når man varmer opp blandingen igjen? Har dere noe estimat på hvor lang tid man skal varme den?

    • Marit Løvbrøtte

      Hei! Når du varmer den opp igjen, så blir den litt tykkere enn drikkeklar eggelikør. Den blir tynnere etter at du har tilsatt spriten. Hvor lang tid det tar med oppvarmingen kommer an på hvor mye varme du setter plata på, så det er litt vanskelig å si.

  • Inga Lise Doxrud

    Hei, den ble litt tynn, kan jeg varme den opp en gang til før jeg har i spriten?

    • Cecilie Maske

      Hei, Inga Lise! Nei, det vil jeg ikke anbefale. Det er bedre å la den være litt tynn enn å risikere at den blir ødelagt. Den kan tykne litt om den får stå. Hilsen Cecilie, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB13 19.02.2025 12:27:58 handleliste stengt