Kjøttdeigen er manges hverdagshjelper; råvaren vi tyr til når vi skal lage noe raskt og godt. For det trenger slett ikke blir kjedelig, selv om man kanskje ikke forbinder kjøttdeig med festmiddag.
Ikke minst i det italienske kjøkken bruker man mye kvernet storfekjøtt. Både pizza, calzone og lasagne har kjøttdeig som en viktig ingrediens, for ikke å snakke om den klassiske pasta bolognese.
Men også i andre mattradisjoner er kvernet storfekjøtt en vanlig råvare. Kjøttboller i ulike varianter går igjen i mange matkulturer, også i Norge. Her har vi jo mors kjøttkaker, som fortsatt er søndagsmiddagfavoritt i mange hjem.
Og vil du spare på fettet, kan du i de fleste oppskrifter erstatte den vanlige kjøttdeigen med magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Under finner du mange forslag. Tryll fram en av disse til middag i dag!