Hel ytrefilet
|
Brun fileten raskt på begge sider på direkte varme. Flytt fileten over på indirekte varme og etterstek ønsket kjernetemperatur. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Hel indrefilet
|
Brun fileten raskt på begge sider på indirekte varme. Legg fileten over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Ytrefilet i skiver
|
Grill i 3-5 minutter på hver side på medium varm grill.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Svinekam i skiver (grillfilet)
|
Grill i 3-5 minutter på hver side på medium varm grill.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Indrefilet i skiver
|
Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca. 8 minutter.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Skinkebiff
|
Grill i 2-3 minutter på hver side på direkte varme.
|
Medium: 65 °C Medium pluss: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Flintstek
|
Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side. Flytt den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. Bruk helst grill med lokk.
|
|
Sommerkoteletter/koteletter
|
Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side.
|
Medium: 70 °C Gjennomstekt: 75 °C
|
Nakkekoteletter
|
Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side.
|
|
Svinebog i skiver
|
Grill skivene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Flytt dem over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter. Bruk helst grill med lokk.
|
|
Grillribbe
|
Grill på direkte varme i 1 minutt per side. Flytt dem over på indirekte varme og grill videre i 3-4 minutter.
Krydret grillribbe kan også grilles kun på direkte varme. Snu kjøttstykkene ofte for å unngå at de svir seg.
|
|
Spareribs (rå)
|
Grill kjøttet i smoker eller grill på indirekte varme under lokk i 4-5 timer til kjøttet løsner lett fra beina.
|
|
Spareribs (forkokt), f.eks. baby back ribs
|
Pakk spareribs i et stykke aluminiumsfolie. Legg foliepakken på indirekte varme med lokk i ca. 15 minutter, eller til det er varmt.
Du kan også grille forkokt spareribs over direkte varme i 10-15 minutter. Pensle med en grillsaus på slutten av grilltiden.
|
|
Svinenakke (nakkefilet)
|
Krydre svinenakken med en rub. Grill den raskt på alle sider over direkte varme. Flytt kjøttet over på indirekte varme og la den steke til ønsket kjernetemperatur. 1,5 kg svinenakke trenger 1,5-2 timer på grillen (ved 175 °C).
|
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
|
Pulled pork av svinenakke
|
Smør benfri svinenakke inn med sennep og fordel rub rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill i ca. 5 fem timer.
|
86-92 °C.
|
Grillspyd
|
Grill spydene på alle sider i ca. 10 minutter til sammen. Snu dem flere ganger underveis.
|
|
Grillspyd satay eller svineschnitzel eller andre tynne skiver svinekjøtt
|
Stek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side.
|
|