Biff er i bunn og grunn enkel mat, slik at selv far kan lage middag. Og det gjør han, viser spørreundersøkelser. Det er nemlig gjerne mannen i huset som steker biff.
Hva er egentlig biffkjøtt?
Biffkjøtt er et samlebegrep for de møreste biffene fra storfe. Indrefilet er mørest, deretter følger ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff. Flatbiff er rimelig, og godt mørnet er den utmerket som hverdagsbiff. Entrecôte er en saftig og smakfull del av dyret, og et veldig godt kjøp.
Tips til gode biffmiddager
Biffsandwich eller wok med biffkjøtt er gode midtuke-favoritter. Middagene har noe særlig lengre tilberedningstid enn tiden det tar å steke kjøttet. Og det bør ikke være for lenge! Da blir biffen tørr og hard.
De senere årene har de fleste dagligvarebutikker også begynt å selge strimlet biffkjøtt. Skal du ha middagen raskt på bordet, kan det være et godt alternativ.
Med biffstrimler lager du kjapt fajitas, biffsalater, supper med biff eller din egen, hjemmekrydrede fantasirett.